PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 3-Apr-2009 23:40 Email | Share | Bookmark
KELAS 'DECO' KEK KU YG PERTAMA DI HELSINKI FINLAND

 
 
 
 
nasib baik ada barney..
sempat buat puding jagung kastard lagi tu
Nazira yg khusyukkk
Iris yg khusyuk gak
 
 
 
 
makanan hidangan kak ct
Puding jagung kastard on the move
Caya tak yani ajar hias kek? Yani yg br amatur ni nk ajar sifu2 masakan ni....fuhhh berpeluh dan mengigil jgn ckp la....terketar2.. Sifu2 masakan sapa lagi kalau bukan Kak ct (cek de sam) dan Jerlene. Nazira pun dtg jadi observer dan tukang tangkap gambar yg setia. Kak ct dan Jerlene request hias kek ni dh lama gak, br skrg sempat sbb cuaca dah panas sikit (dh masuk spring) dan yani dah practise sikit.

Yani ajar melepa/icing kek, basketweave, rose, mewarna bc, cara guna piping bag plastik dan nozzle2. Maafla ye kak ct & jerlene sbb byk gangguan dr Iris jadi x dpt nk bg full concentration kat situ tapi yani dh ajar sume yg yani tahu termasukla yg yani bljr sendiri dan cuba. Apa2 hal utk buat bunga, bc kene 'firm' sungguh. Thanx sudi jadi student pertama yani dan juga thanx kak ct sbb sempat sediakan masakan simple tapi menyelerakan buat kitaorg yg tetiba rasa penat.hehehehhe. & Jerlene thanx 4 d jagung puding kastard tu. Tapi yani rasa yani x berjaya jadi cikgu yg baik sbb masing2 macam give up nk hias kek guna bc ni...dorg nk try guna marzipan plak..Nanti yani tgk marzipan sini halal ke tak ye.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net