PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 31-Mar-2009 20:48 Email | Share | Bookmark
KEK AIS KRIM BUAT BDAY GIRL, AUNI !

Whipping cream strawberry
Roti bw putih segera
Kek aiskrim pertama ku
 
Kad dr daycare
 
 
 
 
 
Mama syg Auni..smoga jadi anak yg solehah tau dan jgn lupa jaga kakak, adik dan abah ye nanti.

Kek ni pertama kali buat sbb percubaan utk seseorg yg nk merasa..heheheh...1 time yani tahu dan rasa. Lain kali x nk pakai whipping cream yg dlm gmbr tu sbb cpt cair dan nk tambah ais krim lagi kat tgh tu br terangkat !!!. Ataupun kek tu buat 3 lapis ataupun kek buat nipis lagi.

Bila cari dlm internet ada byk jenis kek ais krim sampai x tahu nk cuba yg mana satu..heheh. Ada yg ais krim sepenuhnya, dimampatkan jadi bentuk kek. Ada yg guna adunan swiss roll yg kemudiannya potong ikut bentuk kek bhgn atas , bawah dan tepi. Ais krimnya penuh diletakan dalam kek tu. Dan yg paling last, mcm yg yani buat ni...buat mcm kek layer kat tgh, cuma jgn letak aising, letak ais krim..Inila dinamakan GILA AIS KRIM...wakakakaka!

Sorry Auni, kek ni x sempat hias lawa2 sbb mama dh nk kene pi kelas ptg ni. Auni mesti nk mkn dah sbb tgk pooh tu kan. Buttercream utk tulisan tu pun masih keras lagi sbb mama terlupa keluarkan awal..sorry ye darling..






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net