PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 5-Jan-2009 11:46 Email | Share | Bookmark
GERAMNYAAAAA NGAN OVEN...CIAN IRIS

 
 
yg x jadi
yg jadi tapi deco outttt!
2 Jan 09 yg lepas bday Iris, buat kek marble choc cheese tapi x jadi sbb suhu oven problem. Mcm dh masak, dh lebih waktu pun tapi bila sejukkn bhgn bwh tgh dlm kek tu x cukup masak lg. Ingatkan salah yani la sbb cepat kuarkan ke atau x tgk betul2, yela lgpun resepi baru kan.

So, try lagi buat esoknya. Kali ni buat kek choklat lembap tapi resepi lain gak, saja nk try kek coklat lain mana tahu serasi gila ke. Tapi jadi mcm kek pertama gak siap terjatuh 1/4 kek tu lagi bila tgh terbalikknya...Arggghhh...nasib baik x std by butter cream lg. Bila dh bengkek, tunggu esokla lg...ambil nafas dan hilangkan frust. Yani perasan oven ni cpt berasap sikit sejak2 mentolnya terbakar

Last semalam, ada pisang lebih hubby beli, yani buat kek pisang yg guna oil tu. Cukup masa tgk dan cucuk betul2 byk kali...hujung lidi yg masih lagi cair. So, tambah lagi 15 minit (lebih kurang) buat api bwh je dan slow kan suhu. Bila dah kuar dan sejukkan, yani terbalikkan tgk ok plak...hehehehe settle gak kek bday Iris. Topping ngan cream cheese dr Ida Bakery fotopages..mula2 nk buat topping ngan fresh cream tapi bila tgk balik kek, fresh cream mcm x sesuai utk kek pisang. Br nk try resepi fresh cream suzinor...nmpknya lain kali la.

Malu nk letak gmbr kek kali ni...deco pun dh x de mood dan tgn tetiba mengigil..alahaiiii taram jela labu...drpd x de

Quote:
CREAM CHEESE FROSTING IDA BAKERY FP (http://merpati66.fotopages.com)
Ingredients:-
200g cream cheese
180 g whipping cream
100 g castor sugar.

Method
a) Beat cream cheese and sugar until white and fluffy
b) Add in the whip cream and beat until smooth.


Thanxxx Ida Bakery..sedap dimakan ngan kek pisang..
Pesanan : Kek ni lebih sedap disimpan dlm peti sejuk sbb frosting nya itu..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net