PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 25-Dec-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
BDAY MUZAMIR..KEK PERCUBAAN KE 3&4

Ini dr fp norsuria ye...cilok jp
Ini pun dr http://norsuria.fotopages.com/
Ini dr faizah fp pulak
http://faizahmuzamir.fotopages.com/
Bday Muzamir dh lepas 18 Dis, tapi hari ni saja Faizah buat laksa utk mkn2 kengkawan, yani ambil peluang buat kek bday utk bday boy besar ni. Mcm biasa, yani kena buat 2 kek. 1 utk rumah. Heheheh

Kek percubaan yg ke3 ni, try buat guna fresh cream (3dl) tapi x cukup nk cover dan buat layer. Lps ni kene guna yg 5 dl dan cari buah utk filling br tebal sikit, kalu tak fresh creamnya penyek terus.

Kek percubaan yang ke 4 adalah kek utk Muzamir..mula2 dh salut ngan fondant lebihan hari tu tapi x cukup nk cover kek & buruk sgt...so, bukak balik. Oleh sebab ada 4 jam je lg, buttercream pun leceh sikit nk buat..maka ambil keputusan buat topping coklat je dan buat huruf guna gum paste yg ada...settle gak akhirnya...saja cover "love" bebyk kat tepi kek sbb sememeh sikit coatingnya.






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net