PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 1-Oct-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
MESIN BASUH KU...

Mesin basuh yani..
Yeah2 dpt gak mesin basuh...

Sblm ni, kitaorg guna mesin basuh dan dryer kt "laundry room" yg disediakan utk pelajar kt bgn yg berdekatan. Masalah yg dihadapi :

1) Keluarga besar, byk baju nk ngangkut dan selalu basuh
2) Kena tempah dulu dlm buku yg ada dlm bilik tu
3) Waktu nk guna, kena telefon no yg tersedia, dan byrn mesin basuh tu
dicharge dr telefon (1 kali basuh = euro2,50). Dryer shj free.
4) Free time x de nak pergi tunggu masukkan dan keluarkan byk kali...dan ambil
byk masa...x flexible

Jadi bila fikir punye fikir, dihitung untung ruginya utk family yani...kesimpulannya baik beli sbb bole untung, flexible dan menyenangkan bila dibuat dirumah.

Kitaorg beli yg muat utk bilik air kitaorg yg kecil tu. Jenisnya mcm mesin basuh pintu depan kt Msia yg mahal tu...tapi kat sini pintunya atas..dan kitaorg punya yg paling murah eur 325 je, 5 kg....kena beli 1 hand sbb br org tu hantar kat rumah. Lagipun mana kitaorg larat nak angkat sampai tingkat 2 tu lalu tangga pusing plak...x larat, x larat.

Bole kalu nk beli yg 2nd hand tapi kena bawa balik sendiri...x mampu eden.
Kat sini harga buruh mahal..x silap org sini kata eur30+ (minimum tau)...

Kena tgk kemampuan "body"..hehehhe


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net