PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 29-Jan-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
DAYCARE AUNI

 
Tpt mkn dan aktiviti utk bwh 2thn
Kasut ni perlu dibeli utk pakai dlm daycare
Ni nk update citer lama...x pela

Daycare ni kena register dulu kt ibupejabat yg ada dlm area kita tu, kita akan dapat tahu anak kita dapat daycare mana lps hantar borg kat sana. Jadi tunggula sekurg2nya 3 bulan br dpt tempat...Yani dulu sampai2 , dlm bulan pertama tu dh survey cari daycare....

Kat sini ada 3 jenis : aliran bhs finnish, swedish dan english.

Selalunya yg English kena byr beratus euro, tapi yg lg 2 tu free. Ini kira utk student la mcm hubby yani. Kalu keje, daycare kena byr...ikut std bil ahli dlm family la.

Masa hantar Auni, dia kena percubaan 1 minggu lebih gak. 2-3 hari pertama kitaorg duk situ sampai pukul 11pg, hari berikutnya cuba duduk situ sampai pukul 2ptg. Hari berikutnya stay sampai pukul 3ptg. Lps tu, cuba pulak kalu dia duk situ smpai pukul 3 dan yani hilang masa dia tidur pkl 11.30pg tu. Kmdn jika ok, brlah cuba hantar dia je pi daycare tanpa yani teman. Payah punye percubaan....nasib baik Syaza dh besar dan pandai berdikari. Masa duk sana, dorg ni byk main je

8pg : masuk je kena basuh tgn, kmdn sarapan (asyik2 bubur putih yg x sedap
tu, x de rasa)
8.30pg : main dlmn, lukis2 dan nyanyi2
10.00pg: main kat luar, x kira la hujan atau salji turun pun kena kuar
11.00pg: masuk basuk tgn& makan tghhari (suap sendiri)
11.30pg: basuh tgn, tukar pampers/pi berak@kencing (dia disiplinkan),
buka seluar pakai baju je &TIDO
2.30ptg : bgn tido, tukar pampers/pi berak kencing, pakai seluar balik & minum ptg
3.00ptg : main kat dalam je sambil tunggu mak bapak dtg ambil
3.30ptg : sape yg ambil lmbt, bebudak ni dh main kat luar

Gitula tiap2 hari....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net