PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Thursday, 26-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
TESTING WHITE CHOC GANACHE & GULA EKONOMI

white choc ganache & choc ganache
gula castor (kuning)& gula ekonomy (biru)
Try buat white choc ganache atas kek 'rich moist choc cake' tapi x naik warnanya. Kene buat atas icing putih atau kek butter terus, baru nmpak putih.

Masa ni pun tgh cuba guna gula ekonomi (pack strip blue, teksturnya halus dr gula biasa tapi masih kasar dr gula castor yg pack jalur kuning tu) & hasilnya kek x halus sgt. Selalunya guna gula pack jalur kuning tu. Guna yg , ekonomi tu pun sbb x de yg warna kuning tu, so try ajela...




Tuesday, 24-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
SEMBALOT @ SELLO !!!

Sembalot Sello
 
Nila yg dibagi bila makan buffet kt restoran pizza sello
View all 16 photos...
Ntahla apa makna sembalot tapi Mimi kata mcm sale la..heheh ...Mula2 nk pi ngan Jasmi tapi tgh hari sgt takut rush sgt utk Yani, yela ptg tu ada kelas kan..hmmm..Besok paginya, hubby x pi kelas buat keje dr rumah. Musykil la plak..rupanya dia kata jom pi Sembalot pukul 10pg ni. Waaaaa...jom aje..pi dating bertiga (dgn si kenit la). Kmdn makan buffet pizza kat trmpat biasa dlm Sello.





Tuesday, 24-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
FRENCH FOOD @ HOME : SALMON FISH

Salmon fish french style
Resepi ni dpt dr tv tgh hari ni...hehehe rancangan French Food @ Home.

Quote:
Salmon Fish French Style

Bahan:
Salmon
Basil (hiris halus2)
Minyak Zaitun
Tomato ( buang isi/biji, potong dadu)

Cara2nya:
1) Salmon dipanggang dlm oven dgn sedikit lada hitam dan garam semata
2) Tuang minyak zaitun secukupnya utk dibuat kuah ke dalm periuk
3) Suamkn minyak (x payah mengelegak)
4) Masukkan hirisan basil dan tomato dadu
5) Suamkan sekejap & curahkan pada ikan salmon yg telah masak.




Sunday, 22-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
NAK SGT BERGAYA NGAN BAJU PRINCESS ...LAYANNNNN

 
 
iRIS GERAM
View all 6 photos...


Friday, 20-Mar-2009 23:31 Email | Share | | Bookmark
KETAYAP LG...& RESEPI IKAN BAWAL 3 RASA NAZIRA/EIRA

 
 
 
View all 6 photos...
Ketayap lagi?..X pe aku suke...hubby dan anak2 tgh rajin buat....cian maknya penat buat kek...hahahaha. Iris plak tgk kartun kesukaan dia sampai terdongak2. Kdg2 tuu siap mencangkung lg. Kartun yg dia suke biasanya Barney, Teletubbies dan Bunny Town sbb byk nyanyi kecuali Teletubbies la...

Hari ni masak Ikan Bawal 3 Rasa, resepi dr Eira Malik...heehehe. Nk tulis gak ingredients takut terlupa, nnti nak buat balik, susah la plak...Eira, kalu ada yg tertinggal ckp ye..

Bhn2 :
1)bwg merah-cincang
2)bwg putih-cincang
3)serai-hiris
4)cili padi
5)cili boh
6)sos tiram
7)sos tomato
8)tomato potong dadu
9)garam & gula secukup rasa

Sorry ye x de sukatan..suka hatiku je nk tibai brp...thanx Eira, sedap..sampai bebudak ni nk lg. Gmbr pun x sempat nk ambil sbb nk makan sesgt...





[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net