PAHIT MANIS DI FINLAND

By: chomel dvery

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 13-Mar-2009 09:04 Email | Share | | Bookmark
MESIN PENYODOK SALJI @ JALAN RAYA FINLAND

Mesin penyodok salji
sodok salji yg kat tepi jalan
Ni gmbr semalam, mesin nila byk berjasa di FInland sbb setiap kali salji mencium bumi, mesin ni la yg mengikisnya dr jalan raya. Yela, kalu tak abisla keta2 kat sini x leh gerak.



Thursday, 12-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
STRAWBERRY CHEESECAKE & DUO CHEESECAKE

 
 
 
View all 6 photos...
Selasa lps dpt order dr Adreana lg ..heheheh thanxx, kali ni strawberry cheesecake...Sejak dia mention pasal cheesecake, yani asyik teringat je cheesecake tu..akhirnya yani buat 2 cheesecake. Duo cheesecake tu utk kitaorg...hehehhe..yani letak strawberry dan blueberry sbb nk rasa mana satu yg sedap utk anak tekak kitaorg..wakakakak...buruk lantak yek..

Utk kedua2kek ni yani guna whipping cream ikut resepi dr kak suzinor http://suzinor.blogspot.com/ thanx a bunch..kali ni menjadi sikit sbb yani guna Valio Vispikerma (brand whipping cream yg lain)...ni pun bila baca org2 finnish punya kek blog..macam mana faham? ..HAHAHAHHA...gunala GOOGLE TRANSLATE (http://translate.google.com/translate_t#)....hehehhe

Quote:
Salam Yani... K.Suzi nak email kat Yani Tapi tak ada email address. Yani tanya pasal fresh cream... K.Suzi pakai fresh cream brand RICH. K.Suzi dah try banyak brand tapi RICH yang paling sesuai & mudah. Kalau nak fresh cream tahan lama tak cair K.Suzi masukkan gelatin. Caranya: pukul whipped cream sebanyak yang kita nak guna. Ambil 1 sudu besar gelatin + 3 sudu besar air biar dalam 3minit hingga gelatin kembang . Cairkan dgn cara double boil. Masukkan 1 sudu fresh cream dalam gelatin yang sedang double boil tu kacau hing semua cair. angkat kacau kacau & masukkan dalam fresh cream yang sedang dipukul tadi & biarkan dia pukul sampai sebati & hing warna kilat (shining). Pastu bolehlah pipe keatas kek.


Yani fresh cream ni boleh diwarnakan macam butter cream. Masalah yang biasa orang hadapi ialah fresh cream ni cepat cair. Untuk mengelakkan ia menjadi cair saya tambah gelatin. Ia akan menjadi keras & tak mudah cair kecuali kalau kena heat yang tinggi.


THANX SESGT PD KAK SUZINOR FOR D TIPS....& check this out http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=69677





Sunday, 8-Mar-2009 08:31 Email | Share | | Bookmark
HOUSE WARMING NAZIRA/ZAKY & HOME SWEET HOME CAKE

 
Nazira,tuan rumahtgh bz
 
View all 34 photos...
Kek ni kek "Rich Choc Moist " 2 tingkat...heheheh thanx Nazira sbb bg peluang cuba buat kek 2 tingkat yg x seberapa ni..X tinggi mana pun, dlm 4.5" je.






Thanx Haszlee & Jasmi 4 all d pictures..pinjam yee..


Saturday, 7-Mar-2009 17:38 Email | Share | | Bookmark
TAG MAMAJENN

 
Thanx mamajenn, nasib baik senang..heheh

1. GO to your photos folder in your computer
2. GO to the 6th Folder of your photos
3. GO to the 6th photos in that folder
4. Put the picture on your blog & description of it.
5. Invite 6 friends to join the challenge 6. Link them in your blog & let them know they have been challenged.

Jawapannya :



Tgk gambr kat atas tu....heheh . Masa tu 1 time buat kek pisang. Buat kek tu plak masa br duduk kt Finland. Tu Syaza & Auni. Auni rasanya br 1 thn 5 bulan rasanya. Montelkan dorng ni..hehehhehe geramnyaaaaa eden tgk.

Alahai nk tag org ni yg x reti...x pela ye mamajenn


Saturday, 7-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
KEK BATMAN BUAT ANAK2 ADREANA - LISA & ADAM

Biskut roll
lepaan yani dh ok sikit kan?
Kek batman
View all 4 photos...
TQ sbb sudi try kek yani yg masih virgin lagi..hehehehe. Utk kek ni, yani guna resepi 'Delicious Choc Cake' dan guna Yochana Italian Meringue BC utk icing nya. Oleh sebb Adam x nk buah peach, yani letak biskut roll kat tepi dan filling nya hanya bc saja. Outline gambar tu x berapa clear mungkin sbb guna bc coklat dan bukan coklat semata2 atau bc hitam (sbb x de pewarna hitam). Lepas tu outline tu lmbat keras, masa nk guna ada yg termiss. Yani top up je terus, nasib baik bc warna tu ada lagi. Walaubagaimanapun, yani suka gak dpt try bende baru...hgehehehe..thanxx

Skrg ni, nk std by esok plak...itu lg baru dan lg gerunnnnnnn..hahahahah



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net